احتمال ایجاد لکه قرمز روی سقف دهان یا ریزش دانه های قرمز سقف دهان برای هر فردی وجود دارد و کمتر فردی است که آن را تجربه نکرده باشد. سوزش ناشی از مواد غذایی مختلف تند، سفت، خیلی داغ و اسیدی، پروتزهای دندانی کم کیفیت، عفونت دهان و گلو، رایج ترین علت قرمز شدن سقف دهان شناخته می شوند چراکه ممکن است بافت های نرم دهان را تحریک نمایند. لکه قرمز در سقف دهان به معنای ملتهب شدن بافت های مخاط دهان است. باید بدانید که در برخی از مواقع، دون دون قرمز سقف دهان ناشی از وجود یک بیماری زمینه ای است که نیازمند بررسی پزشک متخصص جهت ارائه راهکارهای درمانی می باشد. اگر به دنبال درمان خانگی قرمزی سقف دهان، علت لکه های قرمز داخل دهان، علت خون مردگی در سقف دهان و … هستید تا انتهای مقاله همراه مجله دندانپزشکی bestdentists باشید.
آنچه در این مقاله می خوانید
لکه های قرمز در سقف دهان (ضایعه دهانی) بیانگر واکنش های بافت نرم دهان جهت شکل گیری التهاب و ایجاد عفونت پس از تحریک پذیری است. دون دون قرمز سقف دهان ممکن است به صورت نقطه ای در کنار یکدیگر یا پراکنده و با فاصله از هم به وجود آیند. معمولا در مراحل ابتدایی شکل گیری لکه قرمز روی سقف دهان، احساس درد و سوزش تجربه می شود. در صورت پیشرفت و عدم بی توجهی به درمان دانه های قرمز در سقف دهان، لکه ها از شکل دانه به زخم تغییر حالت می دهند. پزشکان در رابطه با ضایعات اریتماتوز می گویند که دانه های قرمز روی سقف دهان یعنی قرمز شدن غیر طبیعی بافت های نرم مخاط دهان. مراجعه به پزشک و دندانپزشک در صورتی الزامی است که لکه های قرمز داخل دهان موقتی نبوده، پیشرفت کنند و با نشانه های دیگری همراه شود.
قبل از بررسی علت خون مردگی در سقف، باید با علائم ایجاد دانه های قرمز سقف دهان آشنا شوید. در ادامه با فهرستی از نشانه های دون دون قرمز سقف دهان ذکر می شود:
💯 0 تا 100 انواع قرص برای رفع بوی بد دهان
باید بدانید که لکه قرمز روی سقف دهان احتمال دارد دهان را تحریک نماید، اما نگران نباشید چراکه معمولا بی ضرر هستند و با گذشت زمان ناپدید می شوند. به یاد داشته باشید که زمانی نیازمند بررسی دقیق تر علت قرمز شدن سقف دهان هستید که با علائمی دیگر همراه شود. اما قرمزی سقف دهان نشانه چیست؟ علت قرمزی سقف دهان ناشی در 6 علل مهم خلاصه می شود:
گلو درد استرپتوکوکی (استرپ گلو) نوعی از عفونت است که بر گلو و لوزه ها اثر می گذارد. گروهی از باکتری هایی که استرپتوکوک نامیده می شوند مسئول بروز این عفونت هستند. نقاط کوچک قرمز، پتشی ها و لکه قرمز روی سقف دهان، رایج ترین نشانه های عفونت استرپتوکوک هستند. سایر علائم درد و عفونت گلو در اثر باکتری های استرپتوکوک عبارتند از:
اگر فردی مظنون به عفونت استرپتوکوکی است و دچار استرس می شود، باید به پزشک یا متخصص گوش و حلق و بینی جهت درمان مراجعه نماید. روند درمان عفونت استرپتوکوکی معمولا شامل مصرف دوره ای از آنتی بیوتیک ها، نوشیدن زیاد مایعات و استراحت کافی است.
از رایج ترین دلیل قرمز شدن سقف دهان یا تجربه کردن احساس درد در سقف دهان می تواند ناشی از یک آسیب ناگهانی و غیر منتظره نظیر برش، سوزش یا سوختگی باشد. آسیب فیزیکی برای بروز دون دون قرمز سقف دهان ممکن است بر اثر مصرف نوشیدنی های خیلی داغ یا مصرف مواد غذایی تند و تیز باشد که باعث ایجاد کبودی ناشی از فرایند جویدن یا گزش می شود. سایر شرایطی که می تواند علت خون مردگی در سقف دهان و آسیب جسمی و کبودی دهان شود، عبارتند از:
اگر علت لکه قرمز روی سقف دهان مرتبط با اسامی فوق در فهرست آسیب فیزیکی باشد، پزشکان توصیه می کنند که حداقل 14 روز به سوختگی سقف دهان و بافت های نرم آسیب دیده مخاط دهان فرصت بدهید تا به صورت خودکار، فرایند ترمیم و التیام را انجام دهد. اگر بعد از طی کردن 2 هفته، همچنان اثرات دون دون قرمز سقف دهان باقی ماند و بافت صدمه دیده بهبود پیدا نکرد، باید به دندانپزشک جهت ارزیابی وضعیت مراجعه نمایید.
💯 تمام جزئیات در رابطه با علت تلخی دهان + هزینه دندان مصنوعی در سال 1404 با 2 کلیک
برفک دهان نوعی بیماری است که به واسطه تجمع قارچ کاندیدا آلبیکانس در پوشش داخلی دهان به وجود می آید. نام دیگر این بیماری، کاندیدیازیس دهانی است. کاندیدا نوعی ارگانیسم طبیعی در دهان است، اما اگر میزان رشد و رویش آن بیش از حد شکل گیرد باعث ایجاد علائم و مشکلاتی دیگری خواهد شد که نیازمند رسیدگی هستند. بعضی از عوامل خاصی که باعث بروز برفک دهان می شوند عبارتند از:
برفک دهان با نشانه های متداولی همراه است که شامل موارد ذیل می شود:
تبخال دهان، التهاب بخشی از پوست با تاول های ریز است که معمولا در کناره های دهان، سوراخ بینی، گاهی هم روی لثه و کام دهان ظاهر می شود. البته احتمال انتقال آن به دستان، لای انگشتان و … که نادر است، پیش بینی می شود. ضایعات دهانی را با آفت دهان اشتباه نگیرید. فرد مبتلا به تبخال دهان از چند روز قبل، علائم گزگز و مورمور را در محلی که قرار است تبخال زده شود، احساس می کند.
بعد از تشکیل ضایعات، تاول ها ممکن است پاره شوند و در این زمان بیشترین احتمال انتقال وجود دارد. ویروس تبخال بعد از ورود به بدن وارد سلول ها می شود و دیگر بیرون نمی رود. تبخال می تواند باعث ایجاد لکه قرمز روی سقف دهان شود.
زخم های دهانی، زخم هایی است که در دهان شکل می گیرند، باعث ناراحتی می شوند و همینطور می توانند فرایند خوردن غذا و آشامیدن نوشیدنی را دشوار نمایند. دانه های قرمز سقف دهان و زخم های دهانی معمولا در طی 2 تا 4 هفته بهبود می یابند. اما در بعضی موارد می توانند همچنان ادامه داشته باشند، خونریزی کنند یا باعث ایجاد عفونت شوند. برخی از عوامل مشترک که سبب بروز زخم دهان می شوند عبارت اند از:
مصرف غذاهای نرم با حرارت ملایم می تواند در روند درمان لکه قرمز روی سقف دهان تاثیر مثبت بگذارد؛ ممنوعیت مصرف غذاهای خیلی داغ و سرد تا اتمام روند بهبودی زخم های دهانی. مصرف غذاهای سفت، تند و اسیدی، شما را 1 قدم به تحریک مجدد زخم های دهانی و افزایش بافت های آسیب دیده نزدیک تر می کند.
💯 چقدر با تفاوت لمینت و کامپوزیت دندان آشنا هستید؟
سرطان های بافت مخاطی دهان زخم های کوچکی هستند که بر روی سقف یا داخل دهان ایجاد می شوند. این زخم های خفیف، با یک مرکز خاکستری، زرد یا سفید رنگ، مرز صاف و قرمز ظاهر می شوند. رویش سرطان های بافت مخاطی دهان با یک نقطه قرمز یا ضایعه غیرطبیعی شکل می گیرند. باید بدانید که اتمام فرایند رشد این زخم های خفیف نهایتا تا چند روز بعد از نمایان شدن علائم ابتدایی است. علت بروز زخم های ناشی از سرطان های بافت مخاطی دهان مشخص نیست اما برخی از شایع ترین عوامل آن عبارت اند از:
بر خلاف زخم های سرد که باعث ایجاد تبخال دهانی می شود؛ زخم های دهلیزی در طی 7 الی 10 روز در معرض ابتلا به مسمومیت نیستند. در این زمان، با استفاده از کرم موضعی، ژل و دهانشویه ضد میکروبی، می توان مقدار درد و سوزش را کاهش داد. وجود سرطان های داخل دهان می تواند هرگونه فرایند اصلاح طرح لبخند شامل نصب ونیر کامپوزیت، ارتودنسی دندان و … را تحت تاثیر قرار دهد و حتی آن را کنسل کند.
برای پیشگیری از ایجاد لکه های قرمز در سقف دهان، رعایت چندین نکته الزامی است. برای بهبود کلی بهداشت دهان و دندان، کاهش خطر ابتلا به بیماری های دهان و علائمی مانند بروز دون دون قرمز سقف دهان، رعایت موارد فهرست ذلی توصیه می شوند:
قبل از بررسی درمان خانگی قرمزی سقف دهان باید نکته ای را یادآوری کنم؛ به یاد داشته باشید که علت لکه های قرمز داخل دهان بیانگر نشانه های مختلفی نظیر شکل گیری عفونت، بروز التهاب و حتی سوختگی باشد.اولین قدم برای درمان خانگی قرمزی سقف دهان، پرهیز از مصرف مواد غذایی با خاصیت تحریک کننده، اسیدی، تیز، تند، نوشیدنی نوشیدنی های داغ و الکلی و همچنین غذاهای خیلی داغ است. در ادامه قصد داریم با یکدیگر 5 درمان خانگی قرمزی سقف دهان را بررسی کنیم:
در بیش از 99% مواقع، لکه قرمز روی سقف دهان خطرناک نیست چراکه با گذر زمان، بافت های آسیب دیده شروع به ترمیم می کنند؛ لازم به ذکر است که درمان دانه های قرمز سقف دهان نیازمند رعایت نکات مراقبتی از سوی فرد دارد. اما باید بدانید که در برخی از مواقع، دلیل بروز لکه قرمز سقف دهان، نشان دهنده مشکل جدی مانند سرطان دهان است که نیازمند رسیدگی فوری جهت شروع فرایند درمان دارد. بهتر است که تا حداقل 14 روز و حداکثر 28 روز صبوری کنید تا فرایند بهبودی تکمیل شود. بعد از گذشت 28 روز اگر دون دون قرمز سقف دهان بهتر نشد و یا با علائمی دیگری همراه شد، باید برای بررسی دقیق به پزشک مراجعه نمایید.
افراد زیادی تا به امروز دچار مشکلات دهان و دندانی از جمله رایج ترین آن ها نظیر لکه قرمز روی سقف دهان می شوند. علت لکه های قرمز داخل دهان می تواند ناشی از میل کردن برخی از غذاهای اسیدی، تند، خیلی داغ و تیز، انواع نوشیدنی های داغ و الکی، کمبود میزان ویتامین های ضروری و اساسی بدن، بروز عفونت های دهان و دندان، عدم توجه به بهداشت دهان و دندان باشد. زمانی مراجعه به دندانپزشک هستید که بعد از طی کردن حداکثر 28 روز، دون دون قرمز سقف دهان درمان نشود. پزشک متخصص با بررسی دقیق و ارزیابی وضعیت دهان و دندان شما، علت اصلی بروز لکه های قرمز سقف دهان را مشخص می کند و راهکارهای درمانی را جهت تسریع روند بهبودی ارائه می دهد.
مدت زمان لازم برای درمان لکه قرمز روی سقف دهان بین 14 الی 28 روز است. لازم به ذکر است که اگر دانه های قرمز روی سقف دندان بعد از طی کردن این مدت زمان همچنان باقی بمانند یا با نشانه های دیگر همراه باشند، باید برای درمان به پزشک یا دندانپزشک مراجعه کرد.
عوامل طبیعی نظیر مصر مواد غذایی اسیدی، تند و تیز، نوشیدنی های حاوی الکل، نوشیدنی و غذاهای خیلی داغ، کمبود ویتامین های ضروری و عوامل غیرطبیعی نظیر برفک دهان، آفت دهان، باکتری استرپتوکوکی جهت بروز گلو درد، سرطان های بافت مخاطی دهان، انواع بیماری های دست، پا و دهان در بروز دانه های قرمز روی سقف دهان تاثیرگذار هستند.
علت بروز دون دون قرمز سقف دهان پاسخ این سوال است؛ برخی از علت قرمز شدن سقف دهان نظیر تبخال دهان و برفک دهان، قابل انتقال هستند.