اگر می خواهید که با ارتودنسی متحرک آشنا شوید، با مجله بست دنتیست همراه باشید.
ارتودنسی متحرک ممکن است کوتاه ترین فاصله شما با یک لبخند زیبا باشد! در این نوع ارتودنسی، دستگاه ارتودنسی متحرک است و به دندان چسبانده نمی شود.
شما قادر هستید ابزار ارتودنسی متحرک را از دهان خود خارج کنید. دستگاه ارتودنسی متحرک به دندانهای شما نمیچسبد. آنها با توجه به سایزهای مختلف دهان طراحی شدهاند و به برنامه درمان ارتودنسی شما کمک میکند
ارتودنسی متحرک را معمولا پزشکان برای اصلاح مشکلات جزئی و متداولی که مربوط به نامرتب بودن دندان ها و مشکلات دندان های قدامی است، استفاده می نمایند.
ارتودنسی های متحرک برای تمامی بیماران روش مناسبی محسوب نمی شود.
ارتودنسی دارای یک سری پلاک است که پلاک های ارتودنسی های متحرک از جنس پلاستیک ساخته می شوند. این پلاک ها با گیره های فلزی که به خوبی در پلاستیک آن فرو برده شده اند، از جلو و عقب بر روی دندان ها قرار می گیرند و به صورت ثابت باقی می مانند. با پلاک های متحرک می توان، موقعیت یک دندان مشخص را اصلاح نمود.
به منظور هدایت مسیر رویش دندان ها و به حرکت واداشتن دندان ها به موقعیتی که مشخص شده است نیز از ارتودنسی های متحرک استفاده می کنند.
این نوع از ارتودنسی دندان دارای مزایایی است که سبب می شود در صورتی که پزشک استفاده از آن را برای بیمار تایید کرد، افراد بی چون و چرا این روش را انتخاب می نمایند.
مزایای این روش عبارت است از:
مواردی که در بالا به آن ها اشاره کردیم همگی از مزایای ارتودنسی های متحرک هستند که بر اساس این موارد، افراد این نوع از ارتودنسی را ترجیح بدهند. قیمت ارتودنسی متحرک نیز از نوع ثابت آن به مراتب کمتر است.
با مشاهده تصویر بالا دستگاه ارتودنسی متحرک را می بینیم که از یک صفحه پلاستیکی تشکیل شده که سیمها از کنارههای آن بیرون زده است. این سیم ها به دندان شما میچسبد تا بریس (یا همان دستگاه ارتودنسی) را در جای خود محکم نگه دارد. این دستگاهها معمولا به ۲ دسته تقسیم میشوند:
دستگاههایی که برای حرکتهای ساده دندانی مناسب و طراحی شده اند.
دستگاههایی که برای حرکت دادن فک بالا و پایین صورت طراحی شده اند.
ارتودنسی های متحرک معمولا برای دندان های افرادی استفاده می شوند که دندان هایشان جلو و کج است و صد البته که این مشکل باید به صورت خیلی جزیی باشد وگرنه در موارد حاد، این روش اثری ندارد.
از این روش برای ارتودنسی های کودکان و یا ارتودنسی هایی که بیشتر هدف پیشگیری دارند، استفاده می شود.
مناسب ترین زمان در دوره ای است که دندان ها به صورت مخلوط هستند. این دوره برای زمانی است که هنوز دندان های شیری کودکان باقی مانده است و چند دندان اصلی به آنها اضافه شده اند. سن حدود 7 تا 10 سالگی می توان استخوان های فک را به جایگاه صحیحشان انتقال داد.
به عنوان مثال می توان این مورد را بیان کرد که برای باز نگه داشتن فاصله هایی که بین دندان ها پیش آمده است و یا برای کمک کردن به ترک عادت انگشت مکیدن کودکانی که در حال رشد هستند نیز استفاده می شود.
از ارتودنسی های متحرک به عنوان مکملی برای ارتودنسی های ثابت استفاده می شود تا اعمال کششی خارجی دهان و یا امر وسیع کردن کام افراد را انجام دهد. همچنین از آن ها به عنوان نگه دارنده یا ریتینر استفاده می کند تا نتیجه ی به دست آمده از ارتودنسی ثابت را حفظ نمایند. این روش برای دندان هایی که نامرتبی به سمت ریشه دارند و یا دچار به هم فشردگی و شلوغی شدید دندان ها هستند، مناسب نمی باشد.
بیشتر بخوانید… ارتودنسی نامرئی
برای دریافت قیمت ارتودنسی متحرک در سال 1400 لازم است تا ابتدا اطلاعات لازم درباره ی این روش را کسب نمایید و شرایط آن را به طور کلی بدانید. سپس با مشورت با یک پزشک یا متخصص ارتودنسی و معاینه ای که وی بر روی دندان هایتان انجام می دهد، متوجه شوید که چه مقدار کار دارد و هزینه های آن چه میزانی خواهد شد. پزشک باید تعیین نماید که چه تجهیزاتی را برای دندان های شما استفاده نماید و بر اساس آن به شما قیمت درستی ارائه دهد.
قیمت ارتودنسی متحرک در سال 1400 بر اساس فاکتورهای زیادی تعیین می شود. برای تعیین قیمت ابتدا باید توسط دندانپزشک معاینه شوید تا بر اساس اقداماتی که قرار است روی دندان شما صورت بگیرد، هزینه مشخص گردد. در تعیین هزینه فاکتورهای زیادی نقش دارند.
در واقع می توان گفت که هزینه ی هر بیماری با بیمار دیگر کاملا متفاوت می باشد و تعرفه ی درمان یکسان نمی باشد.
موارد زیادی در این زمینه وجود دارند که سبب تغییر قیمت می شوند که اگر گاهی یکی از آن ها را بخواهیم حذف نماییم، این امکان وجود دارد که کل کار نتیجه ی مورد نظرمان را ندهد و به مشکل خورد.
پاسخ به این سوال که مدت زمان ارتودنسی متحرک و طول درمان آن نسبت به ارتودنسی ثابت چقدر است ؟ به طور کلی باید بگوییم که این زمان کوتاهتر است. اما مدت زمان ارتودنسی متحرک به طور کلی به نوع ناهنجاری، شدت مشکل، میزان شلوغی دندانها، شیب فک و… دارد.
ارتودنسی های متحرک نیز زمانی را نیاز دارند تا بتوان بر اساس آن نتیجه ی کار را مشاهده کرد و این زمان در افراد مختلف متفاوت خواهد بود. دندانپزشک نیز می تواند به صورت حدودی زمانی را تخمین بزند ولی هرگز نمی تواند زمان دقیق آن را به شما بگوید.
مراحلی که باید بر اساس آن ها، ارتودنسی متحرک را انجام داد، معمولا به دو مرحله تقسیم می شود.
مرحله ی اول درمان یا همان طول درمان ارتودنسی معمولا زمانی بین 12 تا 14 ماه نیاز دارد.
مرحله ی دوم آن که درمان با بریس کامل می باشد زمانی بین 18 تا 36 ماه نیاز دارد تا بتوان نتیجه ی دلخواه را دریافت کرد.
در تمامی حالات معمولا پزشکان و متخصصان جهت اصلاحی های لازم در دندان های بیمار، آن ها را هر 6 تا 8 هفته یک بار ملاقات می نمایند و دندان های آن ها را مورد معاینه قرار می دهند.
اما در حالت کلی زمان درمان هر بیمار بستگی به فاکتورهای و موارد زیادی مانند سنی که بیمار دارد، شدت مشکل دندانی وی، همکاری کردن بیمار با پزشک و همچنین سرعت طبیعی واکنش دادن به حرکت دندان ها دارد.
در پایان این مقاله لازم است به یکی از معایب عمومی روش ارتودنسی متحرک بپردازیم آن این است که به جهت جا به جایی راحت آن توسط بیمار، احتمال ترک درمان و یا سهل انگاری در استفاده از آن بیشتر خواهد بود. در طول دوره ارتودنسی باید با پزشک ارتودنس همکاری و از صبر بالایی برخوردار باشیم.
ارتودنسی متحرک را معمولا پزشکان برای اصلاح مشکلات جزئی و متداولی که مربوط به نامرتب بودن دندان ها و مشکلات دندان های قدامی است، استفاده می نمایند. رتودنسی های متحرک معمولا برای دندان های افرادی استفاده می شوند که دندان هایشان جلو و کج است و صد البته که این مشکل باید به صورت خیلی جزیی باشد وگرنه در موارد حاد، این روش اثری ندارد.
به طور کلی باید بگوییم که این زمان کوتاهتر است. اما مدت زمان ارتودنسی متحرک به طور کلی به سن بیمار، نوع ناهنجاری، شدت مشکل، میزان شلوغی دندانها، شیب فک و… دارد. ولی به طور معمول طول درمان ارتودنسی معمولا زمانی بین 12 تا 14 ماه است.
قیمت ارتودنسی متحرک بر اساس فاکتورهای زیادی تعیین می شود. برای تعیین قیمت ابتدا باید توسط دندانپزشک معاینه شوید تا بر اساس اقداماتی که قرار است روی دندان شما صورت بگیرد، هزینه مشخص گردد. در تعیین هزینه فاکتورهای زیادی مانند نوع ناهنجاری، شدت ناهنجاری و … نقش دارند.
منبع : سایت دکتر خضری – متخصص ارتودنسی در کرج