شاید اسم ارتودنسی سرامیکی به گوشتان خورده باشد، اما ارتودنسی سرامیکی چیست؟ این ارتودنسی به عنوان یک جایگزین زیبا برای ارتودنسی فلزی محسوب می شود. براکت های ارتودنسی سرامیکی دو مدل هستند؛ براکت های مونوکریستالی شفاف هستند و برای کسانی که دندان های سفید دارند توصیه می شوند و انواع پلی کریستالی که شیری رنگ هستند، برای کسانی که دندان های تیره تری دارند می توانند مناسب باشند.
با توجه به توضیحاتی که در بالا گفته شد، ارتودنسی سرامیکی یکی از انواع ارتودنسی نامرئی است. در این سیستم، براکت ها با چسب مخصوصی بر سطح ظاهری دندان ها چسبانده می شوند. سپس سیم های ارتودنسی که ممکن است به رنگ سفید، یخی یا نقره ای باشند با کمک کش های ارتودنسی سفید به براکت ها متصل می شوند تا با اعمال فشار به دندان ها باعث جا به جایی آنها شوند.
هر ۸ الی۱۲ هفته یکبار برای ویزیت و بررسی وضعیت براکت های خود باید نزد ارتودنتیست خود بروید. بعد از تنظیم بریس ها یا نصب براکت ها امکان احساس درد وجود دارد که برای کاهش آن می توانید از داروهای مسکن یا موم ارتودنسی استفاده کنید.
استفاده از ارتودنسی سرامیکی محدودیت سنی ندارد و همه افراد می توانند از این سیستم استفاده کنند. تنها امری که حائز اهمیت است این است که نصب براکت ها زیر نظر یک ارتودنتیست حاذق و با تجربه انجام شود.
افرادی که مشکلات زیر را دارند باید تحت درمان ارتودنسی قرار بگیرند:
ارتودنتیست ابتدا با بررسی وضعیت دهان و دندان، داروهای مصرفی بیمار، ساختن مدل های گچی از دندان و فک بیمار و عکسبرداری با اشعه ایکس، طرح درمانی مناسب را به بیمار پیشنهاد می دهد. سپس بعد از آماده شدن براکت های سرامیکی، درمان دندان های فرد آغاز می شود تا دندان ها به وضعیت مورد نظر خود برسند.
بعد از برداشتن براکت های ارتودنسی دندان سرامیکی، ممکن است که دندان ها به حالت قبل برگردند که در این صورت ارتودنتیست استفاده از ریتینر ثابت یا متحرک را به بیمار توصیه خواهد کرد.
بعضی از فواید ارتودنسی سرامیکی عبارتند از:
برخی از معایب ارتودنسی سرامیکی از این قرارند:
جهت مراقبت از ارتودنسی سرامیکی خود به نکات زیر توجه کنید: