ارتودنسی روشی برای درمان ناهنجاری های فک و دندان است. درمان با ارتودنسی می تواند حدود ۲ الی ۳ سال به طول انجامد. ارتودنسی ژله ای یا ارتودنسی اینویزیلاین از پلاک های شفافی از جنس ترموپلاستیک تهیه شده است که قابل انعطاف هستند و نامرئی محسوب می شوند و به راحتی قابل رویت نیستند. با مراجعه به ارتودنتیست می توان از قیمت ارتودنسی ژله ای آگاهی پیدا کرد.
در سیستم این نوع ارتودنسی از براکت، سیم و الاستیک های ارتودنسی استفاده نشده است؛ در نتیجه هیچگونه زخم یا اسکاری بر دهان به جا نمی گذارد. پلاک ها باید ۲۰ الی ۲۲ساعت روی دندان ها قرار بگیرند و باید آنها را هر دو هفته یکبار تعویض کرد و یک پلاک جدید را جایگزین آنها کرد تا به تدریج دندان ها به سمت جایگاه موردنظر جابه جا شوند.
بیمار می تواند پلاک ها را در هنگام غذاخوردن ومسواک زدن از دهان خود خارج کند؛ به خاطر همین محدودیت های ارتودنسی ثابت را ندارد. حرکت دندان ها در ارتودنسی ژله ای باعث لق شدن آنها نمی شود و اعمال نیرو و فشار نیز به آرامی انجام می شود و با ایجاد یک استخوان جدید درقسمت انتهایی دندان، دوره درمانی به پایان می رسد.
ارتودنتیست پس از پیشنهاد طرح درمانی، یک قالب از دندان های بالا و پایین می گیرد؛ سپس با استفاده از یک نرم افزار ۳ بعدی پلاک ها طراحی می شوند و با اسکنر ۳ بعدی در لابراتور دندانپزشکی ساخته می شوند و برای ارتودنتیست ارسال می شوند.
طول دوره درمان با ارتودنسی ژله ای ممکن است ۶ تا ۱۲ ماه به طول انجامد که چکاپ ها هر ۶ الی 8۸ هفته یکبار برای آگاهی از میزان پیشرفت ترمیم دندان ها انجام می شوند.
ارتودنسی اینویزلاین می تواند برای درمان مشکلات زیر به کار رود:
فواید ارتودنسی ژله ای عبارتند از:
برخی از معایب ارتودنسی ژله ای عبارتند از:
بزرگسالان قشری هستند که دوست دارند روند درمان با ارتودنسی بدون جلب توجه دیگران انجام شود و کاندیدای استفاده از این روش هستند؛ هرچند که بعضی از کودکان نیز متقاضی استفاده از این روش هستند.
اگر طرح درمان به وسیله یک متخصص ارتودنتیست با تجربه انجام شود، استخوان های اطراف دندان ها وضعیت ثابت ومناسبی پیدا می کنند و امکان برگشت ارتودنسی ژله ای وجود نخواهد داشت.
برای نگهداری و مراقبت از ارتودنسی ژله ای، به نکات زیر توجه کنید.
منابع: